Je kan hier eindeloos mee varieren maar op deze manier staat hij hier nooit langer als 20 minuten!
De bladerdeeg leg je bovenop omdat hij anders doorweekt word van het vet dat uit de kaas en spek komt.
De oventijd kan varieren, gewoon opletten dat het ei gestold is en de bladerdeeg bruin.
Recept
« Terug naar recepten
Spek kaas taart
PT30M
Spek kaas taart
Niet echt gezond maar zoooo lekker!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spek kaas taart te bereiden
- Vet de quichevorm in met een beetje olie.
- Meng de bieslook en peper door de eieren.
- Begin met een laag spek
- Daarop een laag kaas.
- Daarover een beetje eimengsel.
- Zo verder tot alles op is.
- Rol van de 4 plakjes bladerdeeg 1 grote lap en leg deze op de spek-kaas.
- Duw het deeg een beetje naar binnen langs de randen en snijd de bovenkant een paar keer in.
- Bak in de voorverwarmde oven van 180C voor ongeveer 20 minuten tot de bladerdeeg bruin is.
- Laat een beetje afkoelen en zet een bord op de vorm en draai hem om zodat de quiche eruit valt.
Anna Koudys zegt: