KookJij

Speksaus

Een heerlijk speksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speksaus te bereiden

Schrap het spek aan alle kanten dun af en snijd het in blokjes.
Bak deze tot er genoeg vet uit is getrokken.
Neem dan de dobbelsteentjes uit de pan, fruit in het vet het grof gesnipperde uitje, zorg dat dit niet bruin wordt.
Verwijder het uitje, voeg de bloem toe en roer dit met het gesmolten vet tot een gladde massa.
Laat deze lichtbruin branden.
Voeg daarna onder goed roeren, het bonennat erbij en laat de saus nog 5 à 10 minuten doorkoken.
Maak het af met wat azijn, peper en de dobbelsteentjes spek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Janna

Janna zegt:
Ga ik morgen ook maken vroeger thuis maakten ze het ook voor over bruine bonen met sla en ook nog bieslook erover heb er nu al zin in groetjes Janna
alkien

alkien zegt:
Hoi, ja zou ik ook wel willen weten, waar gebruik je het voor. En wat voor type bonen gebruik je voor het bonennat????? Groetjes Alkien
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Gerard, waar gebruik jij deze saus voor? Mvg, Ellebel