Recept
« Terug naar recepten
Speksaus
PT30M
Speksaus
Een heerlijk speksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speksaus te bereiden
Schrap het spek aan alle kanten dun af en snijd het in blokjes.
Bak deze tot er genoeg vet uit is getrokken.
Neem dan de dobbelsteentjes uit de pan, fruit in het vet het grof gesnipperde uitje, zorg dat dit niet bruin wordt.
Verwijder het uitje, voeg de bloem toe en roer dit met het gesmolten vet tot een gladde massa.
Laat deze lichtbruin branden.
Voeg daarna onder goed roeren, het bonennat erbij en laat de saus nog 5 à 10 minuten doorkoken.
Maak het af met wat azijn, peper en de dobbelsteentjes spek.
Bak deze tot er genoeg vet uit is getrokken.
Neem dan de dobbelsteentjes uit de pan, fruit in het vet het grof gesnipperde uitje, zorg dat dit niet bruin wordt.
Verwijder het uitje, voeg de bloem toe en roer dit met het gesmolten vet tot een gladde massa.
Laat deze lichtbruin branden.
Voeg daarna onder goed roeren, het bonennat erbij en laat de saus nog 5 à 10 minuten doorkoken.
Maak het af met wat azijn, peper en de dobbelsteentjes spek.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
Janna zegt: