KookJij

sperzieboontjes op grootmoeders wijze

Een heerlijk sperzieboontjes op grootmoeders wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1-20 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oma van amsterdam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe sperzieboontjes op grootmoeders wijze te bereiden

Haal de boontjes af en zet ze met ruim water en zout op; laat flink doorkoken (ca 15 minuten) totdat ze goed zacht zijn; giet af en dan komt het: roer er een klontje echte boter door; eet smakelijk!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cecile

Cecile zegt:
En de nootmuskaat dan???
Lieve groet Cecile
michaela

michaela zegt:
niet alleen klontje boter ook iets nootmuskaat en beetje azijn en dan samen met gebakken aardappels en komkommer
Margreet

Margreet zegt:
Dat lijkt me niet lekker, de doorgekookte boontjes. Dan zit er geen smaak meer aan.

Hoezo doorgekookt? Op
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/29325-groente-koken-kooktijd-tips-en-aantal-gram-per-persoon.html wordt over sperziebonen het volgende gezegd:Sperziebonen koken
250 gram sperziebonen is een prima hoeveelheid voor één persoon. Laat sperziebonen ongeveer een kwartier koken, voor roerbakken kunt u 11 tot 15 minuten rekenen.
Redactie KookJij
Jan de Bever

Jan de Bever zegt:
Klassiek, simpel en smakelijk. Met kerst is het leuk om er ook nog wat spek omheen te rollen.