Recept
« Terug naar recepten
sperzieboontjes op grootmoeders wijze
PT15M
sperzieboontjes op grootmoeders wijze
Een heerlijk sperzieboontjes op grootmoeders wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
johannes van amsterdam
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1-20 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oma van amsterdam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe sperzieboontjes op grootmoeders wijze te bereiden
Haal de boontjes af en zet ze met ruim water en zout op; laat flink doorkoken (ca 15 minuten) totdat ze goed zacht zijn; giet af en dan komt het: roer er een klontje echte boter door; eet smakelijk!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
michaela zegt:
Margreet zegt:
Hoezo doorgekookt? Op
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/29325-groente-koken-kooktijd-tips-en-aantal-gram-per-persoon.html wordt over sperziebonen het volgende gezegd:Sperziebonen koken
250 gram sperziebonen is een prima hoeveelheid voor één persoon. Laat sperziebonen ongeveer een kwartier koken, voor roerbakken kunt u 11 tot 15 minuten rekenen.
Redactie KookJij
Cecile zegt:
Lieve groet Cecile