Recept
« Terug naar recepten
Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze
PT15M
Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze
Een verrukkelijk witlofrecept. De witlof wordt dus niet gekookt, maar gaat met flink wat boter in een hapjespan. Daarna gekaramelliseerd. Hier eet je bijna je vingers bij op.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept uit de Volkskrant
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze te bereiden
- Eieren hard koken
- Van witlof onderste plakje verwijderen en in de lengte halveren.
- Bestrijk de bodem van de hapjespan dik met boter.
- Leg de struikjes witlof op de beboterde bodem van de pan. Verdeel de rest van de boter over de witlof. Bestrooi met peper, zout en wat tijm. Sprenkel de citroensap erover. Schenk het water erover en verkruimel de 1/2 bouillontablet erover.
- Leg een groot bord ondersteboven op de witlof. Breng alles aan de kook en laat de witlof plm. 20 minuten zachtjes koken. Haal het bord van de witlof.
- Strooi 1 eetlepel suiker over de witlof en laat de witlof zonder deksel wat inkoken tot vrijwel alle vocht is verdampt. Je krijgt dan een heerlijk gebonden sausje.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Leg de struikjes witlof op een bord en bestrooi ze met stukjes ei en halve hardgekookte eieren. Garneer met peterselie en geef er gekookte aardappelen bij.