Recept
« Terug naar recepten
Spinaziedriehoekjes
PT40M
Spinaziedriehoekjes
Een heerlijk spinaziedriehoekjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziedriehoekjes te bereiden
Voorbereiden
Fillodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Spinazie in magnetron ontdooien. In zeef laten uitlekken en met lepel vocht eruit drukken.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 250 °C. Ui in 1 el boter fruiten. Spinazie toevoegen en op smaak brengen met honing, zout en peper. Rozijnen erdoor mengen. Spinazie nogmaals in zeef doen en vocht eruit drukken. (In magnetron) rest van boter smelten. Fillodeeg uitpakken, voorzichtig uitvouwen en onder vochtige theedoek op werkvlak leggen. Bovenste vel fillodeeg met boter bestrijken en met beboterde kant naar binnen dubbelvouwen. Vel van stapel nemen. Flinke pluk spinazie aan rechterkant op deeg leggen, rechterbovenhoek schuin naar beneden over spinazie vouwen. Bovenkant dun bestrijken met boter. Deeg zo nog 2 keer omvouwen tot driehoekig envelopje, bovenkant telkens bestrijken met boter. Rest van driehoekjes op zelfde wijze bereiden. Driehoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Na 5 min. oventemperatuur verlagen naar 200 °C en fillodeeg in ca. 20 min. goudbruin bakken.
Fillodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Spinazie in magnetron ontdooien. In zeef laten uitlekken en met lepel vocht eruit drukken.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 250 °C. Ui in 1 el boter fruiten. Spinazie toevoegen en op smaak brengen met honing, zout en peper. Rozijnen erdoor mengen. Spinazie nogmaals in zeef doen en vocht eruit drukken. (In magnetron) rest van boter smelten. Fillodeeg uitpakken, voorzichtig uitvouwen en onder vochtige theedoek op werkvlak leggen. Bovenste vel fillodeeg met boter bestrijken en met beboterde kant naar binnen dubbelvouwen. Vel van stapel nemen. Flinke pluk spinazie aan rechterkant op deeg leggen, rechterbovenhoek schuin naar beneden over spinazie vouwen. Bovenkant dun bestrijken met boter. Deeg zo nog 2 keer omvouwen tot driehoekig envelopje, bovenkant telkens bestrijken met boter. Rest van driehoekjes op zelfde wijze bereiden. Driehoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Na 5 min. oventemperatuur verlagen naar 200 °C en fillodeeg in ca. 20 min. goudbruin bakken.
anneriet zegt: