Recept
« Terug naar recepten
Spinazierisotto met gorgonzola
PT30M
Spinazierisotto met gorgonzola
Een heerlijk spinazierisotto met gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Vivie Brandligt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazierisotto met gorgonzola te bereiden
Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels olie. Fruit ui en rijst zachtjes tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat deze op matig vuur vrijwel verdampen.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat deze smelten. Schep de spinazie erdoor en breng op de risotto op smaak met zout en peper. Laat de risotto 5 minuten afgedekt staan.
Schep de risotto in twee diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Serveer met een tomatensalade.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat deze smelten. Schep de spinazie erdoor en breng op de risotto op smaak met zout en peper. Laat de risotto 5 minuten afgedekt staan.
Schep de risotto in twee diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Serveer met een tomatensalade.