Recept
« Terug naar recepten
Spoom van Boomtomaat
PT25M
Spoom van Boomtomaat
Een heerlijk spoom van boomtomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spoom van Boomtomaat te bereiden
De tamarillo ’s met de suikersiroop en de witte wijn pureren in de foodprocessor.
Deze massa door een bolzeef wrijven.
Het suikergehalte meten, dit moet ca. 16° Baumé zijn.
Indien niet zoet genoeg nog iets suikersiroop toevoegen.
Daarna tot sorbet draaien in de ijsmachine.
Presentatie:
Glazen van te voren in de vriezer zetten.
Een bolletje sorbet in het glas.
Klein scheutje mousserende wijn toevoegen.
Garneren met een dun plakje tamarillo.
Deze massa door een bolzeef wrijven.
Het suikergehalte meten, dit moet ca. 16° Baumé zijn.
Indien niet zoet genoeg nog iets suikersiroop toevoegen.
Daarna tot sorbet draaien in de ijsmachine.
Presentatie:
Glazen van te voren in de vriezer zetten.
Een bolletje sorbet in het glas.
Klein scheutje mousserende wijn toevoegen.
Garneren met een dun plakje tamarillo.