Voor de fietstocht van enkele dagen geleden bestoten we om eens geen
lunchpakket mee te nemen, maar ons onderweg op lunchtijd op een lunch
te tracteren.Ons verheugend op een fijne lunch op een terrasje in het
zonnetje togen we op pad.
Maar.... och wat kwamen we bedrogen uit.... Toen onze magen aangaven,
dat het tijd was voor een lunch konden we in deze contreien van kleine
dorpjes en stadjes niets vinden.
Een opa met kleinzoon onderweg zag ons staan bij een restaurant, dat pas
na vijven geopend werd. ( Houden ze hier hier ook Siësta ?) Hij wees ons
op Gerôme een restaurant enkele honderden meters verderop, dat wel
geopend was...Pff gelukkig.
Aldus togen we naar Gerôme een Canadees met een verrukkelijk Duits
accent en een heerlijke keuken...
Hij wees ons op het Spätzle Pfännle waar we beiden voor gekozen hebben.
Voor meneer een halve liter en voor mevrouw een Spätburgunder
Weissherbst.( Die er uitstekend bij smaakte)
Vandaag heb ik het nagemaakt met een eigen draai uiteraard ( ui en wijn)
vooral ook, omdat manlief het gerecht maar bleef ophemelen.
Spätzle is een Duitse soort pasta. Wij wonen vlak aan de Duitse grens , dat is dus gemakkelijk. Je kunt de Spätzle vervangen door een andere soort pasta.
Recept
« Terug naar recepten
Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......
PT30M
Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......
Snel klaar vakantie gerecht uit Duitsland , dat de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ...... te bereiden
- Bak in een klontje boter of andere vetstof de blokjes kalkoen( licht bestrooid met peper en zout) lichtbruin en gaar.
- Haal ze uit de pan en smoor de gesnipperde ui in dezelfde pan.
- Voeg na 3 minuten de champignonplakjes toe en bak ze enkele minuten mee.
- Voeg de kalkoenblokjes weer toe samen met de kookroom en de 40 ml witte wijn.
- Laat dit geheel even pruttelen en iets indikken.
- Breng eventueel meer op smaak met zwarte peper en wat zout.
- Kook de Spätzle volgens de bereidingswijze op de verpakking in watermet het kippenbouillonblokje .
- Leg de Spätzle op borden met het kalkoenchampignonmengsel erop.
- Bestrooi met wat peterselie. Serveer er een salade naar keuze bij.