Recept
« Terug naar recepten
Spoom van champagne en frambozensorbet
PT10M
Spoom van champagne en frambozensorbet
Een heerlijk spoom van champagne en frambozensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
48
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spoom van champagne en frambozensorbet te bereiden
Verdeel de champagne over de 4 glazen. Doe in elk champagneglas 1 framboos of aardbei en 1 bolletje frambozensorbet.
Dien direkt op.
Dien direkt op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marieke de boer zegt:
denk dat jullie 2 flessen nodig hebben van de prosecco. heb framboosjes bij de appie gezien!
tot morgen!
kus
Assy zegt:
Groetjes,
Assy:p
Menno zegt:
Je hebt nodig:
- Fijne suiker
- water
- citroenlikeur (limoncello)
- 250 gr verse frambozen
1e schenk een longdrinkglas vol met fijne suiker en voeg dit samen met een gelijke hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Laat het vervolgens afkoelen.
2e. Doe in een blender de frambozen (hou een aantal frambozen over al garnering)en voeg een scheut citroenlikeur toe (ruime eetlepel). Voeg ook het afgekoelde suikerwater toe.
3e. Schenk alles nu in een tupperware en zet in de diepvries. Na een a twee uur alles nog eens goed losmaken, en na nog eens twee uur, nogmaals. Klaar.
Champagne is niet echt nodig. Met een goede sekt of italiaanse spumante gaat het ook heel goed en is goedkoper.
mia zegt:
Heb voor het eerst bij m`n schoonzus op kerstavond deze spoom gehad en was verrukkelijk