Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes, net wat Anders
PT30M
Spruitjes, net wat Anders
Een heerlijk spruitjes, net wat anders recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes, net wat Anders te bereiden
1).Breng zoveel zout water aan de kook in de grote pan dat de spruitjes onder staan. Wanneer het water kookt, doe de spruitjes dan in de pan en laat ze 2 1/2 minuut in het kokende water. Giet ze dan af in een vergiet en daarna in een hoop keukenpapier om ze te drogen.
2).Verhit de olie en fruit daarin even aan de knoflook, doe dan de Nam Prik er bij en roer even goed door. Laat de knoflook niet verbranden.
3).Nu gaan de spruitjes er bij. Het vuur wordt wat hoger gezet en we laten het een minuut of anderhalf staan.
4).We roeren even goed om en laten de inhoud weer 1 minuut met rust en we herhalen dat nog eens.
5).We blijven dit doen totdat de spruitjes gebruind zijn en zacht.
2).Verhit de olie en fruit daarin even aan de knoflook, doe dan de Nam Prik er bij en roer even goed door. Laat de knoflook niet verbranden.
3).Nu gaan de spruitjes er bij. Het vuur wordt wat hoger gezet en we laten het een minuut of anderhalf staan.
4).We roeren even goed om en laten de inhoud weer 1 minuut met rust en we herhalen dat nog eens.
5).We blijven dit doen totdat de spruitjes gebruind zijn en zacht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit gaat bij de carbonaadjes, of worstjes of speklapjes of gekruide rollade.