Recept
« Terug naar recepten
Steak van de boswachter
PT30M
Steak van de boswachter
Een heerlijk steak van de boswachter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak van de boswachter te bereiden
Was de bos- champignons en snijdt deze in plakjes. In een stevige pan bakt u de spekreepjes licht aan en voegt de bos- champignons toe. Deze laat u kort meebakken. Het geheel flink peperen, met rode wijn overgieten en 5 minuten sudderen, zodat de champignons gaar worden. Nu vult u de saus aan emt de bruine runderbouillon en laat het gerecht even inkoken.
Steaks kunt u bakken (een paar minuten op hoog vuur aan beide zijden, niet in prikken!) maar ook tien minuten onder de grill leggen.
Bij het serveren giet u de saus ruim over de steaks. Serveer met in schijfjes gesneden gekookte aardappelen en fijne doperwtjes of andere groenten.
Steaks kunt u bakken (een paar minuten op hoog vuur aan beide zijden, niet in prikken!) maar ook tien minuten onder de grill leggen.
Bij het serveren giet u de saus ruim over de steaks. Serveer met in schijfjes gesneden gekookte aardappelen en fijne doperwtjes of andere groenten.