Recept
« Terug naar recepten
Sticky coffeepudding
PT45M
Sticky coffeepudding
Een heerlijk sticky coffeepudding recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Foodies - P. van den Boogaard
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sticky coffeepudding te bereiden
Bereid de koffie.
Maak van 1 capsule en de melk een caffe latte.
Maak van de overige capsules koffie.
Ontpit de dadels en snijd ze klein.
Doe in een schaal.
Schenk er de koffie overheen.
Houdt de caffe latte apart.
Laat de dadels 30 minuten marineren in de koffie.
Meng ondertussen het bakmeel met het bakpoeder.
Klop de eieren los.
Klop de bruine suiker met 100 g boter en een snufje zout tot een creme.
Voeg de eieren toe en daarna de heft van de caffe latte.
Klop er het bakmeel doorheen en sluit af met het restant van de caffe latte.
Haal de dadels uit de koffie en roer door het beslag.
Vul 4 vormpjes met het mengsel.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 175°C.
Smelt de lichte basterdsuiker samen met wat boter.
Laat karamelliseren (voeg wat eetlepels water toe).
Voeg de room toe en roer door.
Serveer de saus over de pudding.
Maak van 1 capsule en de melk een caffe latte.
Maak van de overige capsules koffie.
Ontpit de dadels en snijd ze klein.
Doe in een schaal.
Schenk er de koffie overheen.
Houdt de caffe latte apart.
Laat de dadels 30 minuten marineren in de koffie.
Meng ondertussen het bakmeel met het bakpoeder.
Klop de eieren los.
Klop de bruine suiker met 100 g boter en een snufje zout tot een creme.
Voeg de eieren toe en daarna de heft van de caffe latte.
Klop er het bakmeel doorheen en sluit af met het restant van de caffe latte.
Haal de dadels uit de koffie en roer door het beslag.
Vul 4 vormpjes met het mengsel.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 175°C.
Smelt de lichte basterdsuiker samen met wat boter.
Laat karamelliseren (voeg wat eetlepels water toe).
Voeg de room toe en roer door.
Serveer de saus over de pudding.