Recept
« Terug naar recepten
Stifado
PT160M
Stifado
Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilse bolhaar
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado te bereiden
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een braadpan met dikke bodem ¾ van de olie en bak hierin de ui, knoflook en het vlees totdat het vlees aan alle kanten bruin is. Voeg de geschilde tomaten, tomatenpuree, wijn en azijn toe en zoveel water dat het vlees net onder staat. Voeg de rest van de ingrediënten toe op de uitjes na. Dek de pan af, breng de inhoud aan de kook, temper de warmtebron en laat het geheel 1½ uur sudderen totdat het vlees door en door gaar is. Fruit de uitjes in de rest van de olie in een koekenpan. Doe ze met de geschilde aardappel bij het vlees en laat nog 30-40 min sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout