KookJij

Stoofpeertjes in glühwein

Mijn advies werd gevraagd voor stoofpeertjes maar dan op een simpele manier zonder dat je over een hele kruidentempel hoeft te beschikken. Dit is het beste alternatief dat ik kan geven want de glühwein bevat al zoveel smaakjes zodat je met een minimum aan ingrediënten toch iets lekkers op tafel kunt zetten. Perfect als je creatief moet koken in een studentenhuis, vakantiehuisje of op een andere plek waar je weinig tot geen ingrediënten tot je beschikking hebt. Ik kwam er zelf toevallig een keertje achter toen ik een halve fles glühwein had staan die maar niet op ging. Natuurlijk is het niet alleen voor studenten die eens een keer 'culinair' willen koken maar voor iedereen die even stoofpeertjes zonder poespas wil maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes in glühwein te bereiden

  1.  Schil de peertjes in zijn geheel, zet ze rechtop in een pannetje en giet er de glühwein overheen.
  2. Keer de peertjes af en toe om en laat ze ongeveer 1 ½ uur zachtjes koken, met het deksel op de pan. Vul eventueel een beetje water bij indien nodig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst