Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes in glühwein
PT90M
Stoofpeertjes in glühwein
Mijn advies werd gevraagd voor stoofpeertjes maar dan op een simpele
manier zonder dat je over een hele kruidentempel hoeft te beschikken. Dit
is het beste alternatief dat ik kan geven want de glühwein bevat al zoveel
smaakjes zodat je met een minimum aan ingrediënten toch iets lekkers op
tafel kunt zetten.
Perfect als je creatief moet koken in een studentenhuis, vakantiehuisje of
op een andere plek waar je weinig tot geen ingrediënten tot je beschikking
hebt.
Ik kwam er zelf toevallig een keertje achter toen ik een halve fles glühwein
had staan die maar niet op ging.
Natuurlijk is het niet alleen voor studenten die eens een keer 'culinair' willen
koken maar voor iedereen die even stoofpeertjes zonder poespas wil
maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes in glühwein te bereiden
- Schil de peertjes in zijn geheel, zet ze rechtop in een pannetje en giet er de glühwein overheen.
- Keer de peertjes af en toe om en laat ze ongeveer 1 ½ uur zachtjes koken, met het deksel op de pan. Vul eventueel een beetje water bij indien nodig.