KookJij

Stoofpeertjes

Een heerlijk stoofpeertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes te bereiden

Schil de peren, snijd aan de onderzijde een klein stukje af zodat de peren rechtop kunnen staan. Zet ze in een pan (liefst klem) en strooi de suiker erover heen. Bessensap en ongeveer halve liter water erbij en tegen de kook aan brengen. Deksel erop en op een heel laag vuurtje (kleinste pitje van het gasfornuis) minstens twee uur laten koken.
Af laten koelen en dan met een mesje of bolletjessteker het klokhuisje er langs de onderkant uithalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frans

Frans zegt:
Ik had de peertjes op deze manier gekookt,maar had van te voren eerst met een appelboor het klokhuis eruit gehaald.Daarna de peertjes af laten koelen, en dan opvullen met pistasche nootjes( fijn gemaakt) gemengd met amandel spijs. Heerlijk :p
Tania

Tania zegt:
Als je een wat grotere hoeveelheid bereid heb je voor tweede kerstdag een basis voor een heerlijk toetje 'Dronken peertje'. Is ook een makkelijke aanrader!;)
34mariska

34mariska zegt:
Precies wat ik zoek als bijgerecht bij m'n kerstdiner..simpel maar lekker!!
koekaratchee

koekaratchee zegt:
:)ga ik zeker doen! Heb jij al eens geprobeert met de peertjes gewoon in glüwhein te stoven ? Is ook lekker...