Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes
PT150M
Stoofpeertjes
Een heerlijk stoofpeertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes te bereiden
Schil de peren, snijd aan de onderzijde een klein stukje af zodat de peren rechtop kunnen staan. Zet ze in een pan (liefst klem) en strooi de suiker erover heen. Bessensap en ongeveer halve liter water erbij en tegen de kook aan brengen. Deksel erop en op een heel laag vuurtje (kleinste pitje van het gasfornuis) minstens twee uur laten koken.
Af laten koelen en dan met een mesje of bolletjessteker het klokhuisje er langs de onderkant uithalen.
Af laten koelen en dan met een mesje of bolletjessteker het klokhuisje er langs de onderkant uithalen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Frans zegt: