Recept
« Terug naar recepten
Stoofperen met dadel slagroom
PT45M
Stoofperen met dadel slagroom
Een heerlijk stoofperen met dadel slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Vanderzaken
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofperen met dadel slagroom te bereiden
Peer schillen met de dunschiller.
Halveren, klokhuis verwijderen en nerf van de steel.
Pan met water op het vuur. (peren net onderwater zetten)
Suiker toevoegen, laurierbladeren.
Dadels fijn snijden, room opkloppen, (met suiker) dadels door de slagroom mengen met spatel (opletten dat je de luchtigheid blijf behouden).
Slagroom in de koelkast zetten om op te stijven.
Opletten indien nodig suiker toevoegen.
Peren na 25 minuten voorzichtig uit de pan halen. Kookvocht in koken tot gewenste dikte voor een heerlijke peren siroop of stroop.
Halveren, klokhuis verwijderen en nerf van de steel.
Pan met water op het vuur. (peren net onderwater zetten)
Suiker toevoegen, laurierbladeren.
Dadels fijn snijden, room opkloppen, (met suiker) dadels door de slagroom mengen met spatel (opletten dat je de luchtigheid blijf behouden).
Slagroom in de koelkast zetten om op te stijven.
Opletten indien nodig suiker toevoegen.
Peren na 25 minuten voorzichtig uit de pan halen. Kookvocht in koken tot gewenste dikte voor een heerlijke peren siroop of stroop.