Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van varkensniertjes met gebakken rapen,
PT45M
Stoofpotje van varkensniertjes met gebakken rapen,
Een heerlijk stoofpotje van varkensniertjes met gebakken rapen, recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Varkensvleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van varkensniertjes met gebakken rapen, te bereiden
1. De lever kleuren in een pan met bruine boter. Kruid met peper en zout. Voeg de in fijne repen gesneden sjalotten toe.
2. Schep de mengeling op een bord om af te koelen en bak ondertussen het spek in dezelfde pan lekker krokant. Voeg het spek bij de niertjes en de sjalotten en verwijder het vet uit 1. Spoel de varkensnieren goed schoon en snij ze in kleinere stukken.
3. Flambeer vervolgens met rode wodka en blus met Red Bull en de bruine fond.
Laat tot de helft inkoken. Voeg dan de mosterd toe en laat nog even opkoken. Kruid met peper en zout.
4. Doe de saus en het niertjesmengsel samen in een pot en warm op een klein vuurtje door.
5. Bak de geschilde en in 8 gelijke partjes gesneden rapen beetgaar in olijfolie. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
Cobie zegt: