Recept
« Terug naar recepten
Stoverij van hert met knolselder en bietjespuree
PT120M
Stoverij van hert met knolselder en bietjespuree
Een heerlijk stoverij van hert met knolselder en bietjespuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoverij van hert met knolselder en bietjespuree te bereiden
Braad de hertenragout aan in boter. Doe er het spek bij en laat even mee bakken. Blus met de wijn en de wildfond. Roer er de bessencompôte door.
Blussen
Bak de zilveruitjes glazig in boter en doe ze bij het vlees. Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.
Schil de knolselder en snij ’m in blokjes. Kook ze gaar in water met melk (half om half). Giet af en pureer met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Kook de bietjes ongeschild gaar in 20 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in stukken en mix ze fijn in de blender.
Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze in olijfolie. Doe ze bij de ragout.
Serveer de stoverij met de knolselder- en de bietjespuree. Werk af met peterselie.
Blussen
Bak de zilveruitjes glazig in boter en doe ze bij het vlees. Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.
Schil de knolselder en snij ’m in blokjes. Kook ze gaar in water met melk (half om half). Giet af en pureer met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Kook de bietjes ongeschild gaar in 20 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in stukken en mix ze fijn in de blender.
Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze in olijfolie. Doe ze bij de ragout.
Serveer de stoverij met de knolselder- en de bietjespuree. Werk af met peterselie.