KookJij

Stoverij van varkenswangetjes

Een heerlijk stoverij van varkenswangetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoverij van varkenswangetjes te bereiden

- Snijd de wangetjes doormidden, laat de boter smelten en voeg de wangen in de stoofpan, laat ze bruin worden en dan de ui, look - spek, laat ze lichtjes aanstoven. Kruiden met peper en zout. Doe de Westmalle en kruidentuiltje en water erbij en laat 1 uur sudderen op laag pitje. Voeg de in ringetjes wortels toe en laat nog 1/2 uur sudderen. Voor het dikken van de saus: doe er hoeveboter (roomboter) bi,j geplet met bloem. Je kunt voor het opdienen nog wat room bijvoegen maar het hoeft niet.

Mijn kookverhaal (de brucker karine)

Serveer met gebakken aardappelen. Maak het een dag van tevoren klaar. Enkel nog opwarmen dan. Indien te weinig vocht voor de saus: doe er vleesbouillon bij en dan aandikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bariton

bariton zegt:
Aan Tanneke Zuid-Afrika:
je kan hetzelfde receptje ook gebruiken voor de bereiding van "KALFSWANGETJES" i.p.v. verkenswangetjes...zal natuurlijk iets duurder worden en ook de bereidingstijd aanpassen (af en toe de gaarheid kontroleren !!!).Tijd voor de varkenswangetjes toch ZEKER 2 UUR !!!ZACHTJES LATEN SUDDEREN:p:D
wenselaers

wenselaers zegt:
:p het is makkelijk en lekker, lekker.
ziele

ziele zegt:
Varkenswangetjes moet iedereen eens proberen. Als je ze niet vindt bij een beenhouwer ga dan naar het slachthuis bij jullie in de buurt.:?
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Varkenswangen getver.. staat me erg tegen, evenals tong, uier etc...BRRRR:(
Suzanna

Suzanna zegt:
lijkt me heel lekker, ga het ook eens proberen:)
Tanneke

Tanneke zegt:
Aan Lia, flauw hoor om zo te reageren. Het recept lijkt lekker, wil het proberen maar heb hier in Zuid-Afrika waar ik woon nog nooit varkenswangen in de winkel gezien. Weet iemand - kan men dit met varkensnek vervangen?:p
Lia Olthof

Lia Olthof zegt:
Ik wist niet dat Belgen zo vlot waren ,dat zij in 2 !!! min een stoofpot van varkensvlees kunnen maken .Knap hoor .
e .vanderhaeghen

e .vanderhaeghen zegt:
Heb al gehoord dat varkenswangetjes heel lekker zijn, dus dit zal ik zeker maken zoals u het beschreven hebt.