Recept
« Terug naar recepten
Stoverij van varkenswangetjes
PT2M
Stoverij van varkenswangetjes
Een heerlijk stoverij van varkenswangetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
de brucker karine
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoverij van varkenswangetjes te bereiden
- Snijd de wangetjes doormidden, laat de boter smelten en voeg de wangen in de stoofpan, laat ze bruin worden en dan de ui, look - spek, laat ze lichtjes aanstoven. Kruiden met peper en zout. Doe de Westmalle en kruidentuiltje en water erbij en laat 1 uur sudderen op laag pitje. Voeg de in ringetjes wortels toe en laat nog 1/2 uur sudderen. Voor het dikken van de saus: doe er hoeveboter (roomboter) bi,j geplet met bloem. Je kunt voor het opdienen nog wat room bijvoegen maar het hoeft niet.
Mijn kookverhaal (de brucker karine)
Serveer met gebakken aardappelen. Maak het een dag van tevoren klaar. Enkel nog opwarmen dan. Indien te weinig vocht voor de saus: doe er vleesbouillon bij en dan aandikken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ziele zegt:
Tanneke zegt:
bariton zegt:
je kan hetzelfde receptje ook gebruiken voor de bereiding van "KALFSWANGETJES" i.p.v. verkenswangetjes...zal natuurlijk iets duurder worden en ook de bereidingstijd aanpassen (af en toe de gaarheid kontroleren !!!).Tijd voor de varkenswangetjes toch ZEKER 2 UUR !!!ZACHTJES LATEN SUDDEREN:p:D