KookJij

Stroganoff-saus

Een heerlijk stroganoff-saus recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroganoff-saus te bereiden

Ui snipperen en champignons in plakjes snijden.In de koekepan de boter smelte.De knoflook erboven uitpersen.De ui goudgeel fruiten,de champignons lichtbruin bakken.Dan de soep en de paprikapoeder toevoegen en aan de kook brengen.Vlak voor het opdienen zure room erdoor roeren.In een pollepel de wodka boven een gasvlam verwarmen totdat het vlam vat.Dit over de saus gieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

peter

peter zegt:
De echte Stroganoff saus
is niet zo makkelijk en zeker niet te verglijken met dit. Jammer.
marry

marry zegt:
Champignons !!!! in stroganoff saus?:(
truusje

truusje zegt:
anita,zure room is iets anders dan slagroom!het heet niet voor niets ZURE room
willem

willem zegt:
hoezo patricia. moet de alcohol erin blijven dan. dan moet je het gewoon NIET in de brand d steken.
marie1

marie1 zegt:
Lijkt me lekker te zijn ga hem zeker proberen:)
bertal

bertal zegt:
Proficiat met je verjaardag:):)
m.v.g. Bert Allers
lily1

lily1 zegt:
alcehol verdamt als jehem flambeert
anita

anita zegt:
In plaats dat je zure room er bij doet,doe je gewoon ongeklopte slagroom een bekertje .
En bij Galle en Gall kan je witte wijn kopen zonder alcohol er in.
Dus meschien is dit een optie en toch lekker
patricia

patricia zegt:
goedeavond.
ik zou graag dit recept willen maken maar heeft u een alternatief voor de alcohol.