Dit is één van de eerste recepten die ik samen met mijn moeder maakte op een donkere saaie zondag, en dat was zo gezellig!!!!!
Vandaar een heel oud receptje.
Recept
« Terug naar recepten
Stroopballetjes
PT60M
Stroopballetjes
Een heerlijk stroopballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ik kan koken, oud receptenboek het eerste recepten boek wat je kreeg als je ging trouwen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopballetjes te bereiden
Zet alles op laag vuur, en laat inkoken tot dik stroperig.
Bestrooi het blik/plank met meel.
Stort de massa er op en laat wat afkoelen.
Trek er dan reepjes van en knip dit in stukjes die in je mond passen en rol / wentel de stukjes door de poedersuiker.
Bestrooi het blik/plank met meel.
Stort de massa er op en laat wat afkoelen.
Trek er dan reepjes van en knip dit in stukjes die in je mond passen en rol / wentel de stukjes door de poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Werden of worden deze snoepjes ook niet babbelaars genoemd? Als kind, dus meer dan zeventig jaar geleden, kregen we die vaak. Die waren toen heel erg in zwang.
carmen zegt: