KookJij

Strooptaart

Een heerlijk strooptaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Strooptaart te bereiden

1. Vet een 2½ cm hoge springvorm met een doorsnede van 20 cm in met boter.
2. Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een 2-3 mm dikke lap. Bekleed de vorm hiermee en zet hem 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taartbodem 10-15 min. met een blinde vulling van gedroogde bonen en bakpapier. Verwijder de bonen het papier en laat de bodem afkoelen. Zet de oven op 180°C.
3. Rol voor het ruitmotief op de taart het overgebleven stuk deeg uit tot een 3 mm dikke lap. Snijd hieruit repen van 1½ cm breed die over de taart passen. Leg ze in de koelkast.
4. Verwarm voor de vulling de stroop langzaam in een pan. Meng de slagroom en het ei in een kom. Voeg de citroenschil en de warme stroop toe. Meng ondertussen in een andere kom de amandelen en het broodkruim, maak een kuiltje in het midden en giet hierin het warme mengsel. Roer langzaam de droge ingredienten door het warme mengsel. Giet de vulling op de taartbodem, tot net onder de rand.
5. Roer het overgebleven ei door de eierdooier en bestrijk hiermee de rand van de taart. Leg nu de helft van de deegrepen over de taart. Begin in het midden en leg ze 1½ cm uit elkaar. Leg de tweede laag repen er diagonaal overheen voor het ruitmotief; werk weer vanuit het midden. Bestrijk de repen met het overgebleven ei. Bak de taart in 25-35 min. goudbruin. Laat hem rusten, voordat u hem uit de vorm haalt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
je moet de bodem eerst "blind bakken" --> het deeg in de vorm doen, bakpapier erover en dan die bakbonen erin. Deze zorgen er voor dat het deeg niet kan rijzen, maar straks wel lekker knapperig wordt. Je moet de bonen daarna dus ook verwijderen (bakpapier ook) en daarna de vulling in de vorm doen en dan pas ga je de taart echt bakken!
truus

truus zegt:
waar slaan die bonen op?! die staan ook niet bij de ingredienten, wat bedoel je?
rozenmeisje

rozenmeisje zegt:
het bereiden zelf wel, maar wachttijd en baktijd zitten daar niet bij ;)
loes

loes zegt:
duurt het echt maar 40 minuten?:D:?
rozenmeisje

rozenmeisje zegt:
Dit vernieuwde recept geeft wat extra glamour aan een geliefde klassieker. De taart kan zowel warm als koud worden geserveerd en smaakt uitstekend met warme custard of vanille-ijs.