Recept
« Terug naar recepten
Strooptaart
PT40M
Strooptaart
Een heerlijk strooptaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Strooptaart te bereiden
1. Vet een 2½ cm hoge springvorm met een doorsnede van 20 cm in met boter.
2. Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een 2-3 mm dikke lap. Bekleed de vorm hiermee en zet hem 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taartbodem 10-15 min. met een blinde vulling van gedroogde bonen en bakpapier. Verwijder de bonen het papier en laat de bodem afkoelen. Zet de oven op 180°C.
3. Rol voor het ruitmotief op de taart het overgebleven stuk deeg uit tot een 3 mm dikke lap. Snijd hieruit repen van 1½ cm breed die over de taart passen. Leg ze in de koelkast.
4. Verwarm voor de vulling de stroop langzaam in een pan. Meng de slagroom en het ei in een kom. Voeg de citroenschil en de warme stroop toe. Meng ondertussen in een andere kom de amandelen en het broodkruim, maak een kuiltje in het midden en giet hierin het warme mengsel. Roer langzaam de droge ingredienten door het warme mengsel. Giet de vulling op de taartbodem, tot net onder de rand.
5. Roer het overgebleven ei door de eierdooier en bestrijk hiermee de rand van de taart. Leg nu de helft van de deegrepen over de taart. Begin in het midden en leg ze 1½ cm uit elkaar. Leg de tweede laag repen er diagonaal overheen voor het ruitmotief; werk weer vanuit het midden. Bestrijk de repen met het overgebleven ei. Bak de taart in 25-35 min. goudbruin. Laat hem rusten, voordat u hem uit de vorm haalt.
2. Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een 2-3 mm dikke lap. Bekleed de vorm hiermee en zet hem 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taartbodem 10-15 min. met een blinde vulling van gedroogde bonen en bakpapier. Verwijder de bonen het papier en laat de bodem afkoelen. Zet de oven op 180°C.
3. Rol voor het ruitmotief op de taart het overgebleven stuk deeg uit tot een 3 mm dikke lap. Snijd hieruit repen van 1½ cm breed die over de taart passen. Leg ze in de koelkast.
4. Verwarm voor de vulling de stroop langzaam in een pan. Meng de slagroom en het ei in een kom. Voeg de citroenschil en de warme stroop toe. Meng ondertussen in een andere kom de amandelen en het broodkruim, maak een kuiltje in het midden en giet hierin het warme mengsel. Roer langzaam de droge ingredienten door het warme mengsel. Giet de vulling op de taartbodem, tot net onder de rand.
5. Roer het overgebleven ei door de eierdooier en bestrijk hiermee de rand van de taart. Leg nu de helft van de deegrepen over de taart. Begin in het midden en leg ze 1½ cm uit elkaar. Leg de tweede laag repen er diagonaal overheen voor het ruitmotief; werk weer vanuit het midden. Bestrijk de repen met het overgebleven ei. Bak de taart in 25-35 min. goudbruin. Laat hem rusten, voordat u hem uit de vorm haalt.
Yvonne (rozenmeisje) zegt: