Recept
« Terug naar recepten
Stroopwafeltaart
PT30M
Stroopwafeltaart
Een heerlijk stroopwafeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovebaking
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopwafeltaart te bereiden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Snij de kleine stroopwafels in twee.
- Zet de wafeltjes tegen de boord van de taartring, de rest van de wafeltjes + de grote stroopwafels verbrijzel je in kleine stukjes.
- Meng de gesmolten boter er doorheen en stort dit in de taartvorm. Je mag dit naar de randen goed aandrukken om de wafels aan de zijkant vast te zetten.
- Zet dit alles in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.
- Neem ¾ liter melk.
- Schep 1 kopje uit de melk.
- Meng daarin de inhoud van het zakje, totdat er geen klonters meer overblijven.
- Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en giet er,onder voortdurend roeren de oplossing van melk en poeder in.
- Dit alles nog een minuut laten doorkoken en laten afkoelen.
- Klop de slagroom stijf in een kom.
- Vul vast een spuitzak met stervormig spuitmondje met slagroom en leg deze in de koelkast.
- Klop de afgekoelde pudding eventjes los en stort de helft in de taartvorm,zet dit nog eventjes in de koelkast. De pudding en de opgeklopte room die nu overblijft, roer je door elkaar.
- Doe dit alles op de pudding in de taartvorm en strijk dit mooi glad. Giet de carameltopping over de vullingen verdeel gelijkmatig met een lepel. Spuit rondom kleine toefjes slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Erwin Elens zegt: