Recept
« Terug naar recepten
Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes
PT40M
Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes
Een heerlijk struisvogelfilets met truffelaardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes te bereiden
Kook de aardappeltjes gaar in gezouten water en giet ze af. Pureer ze en meng de puree met de melk en de boter tot een gladde massa. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Blancheer de groene asperges in kokend gezouten water.
Bak de struisvogelfilets op hoog vuur in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en fruit het sjalotje en de shiitakes. Blus met de porto en de fond.
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de struisvogelfilet met de saus, de asperges en een beetje truffelpuree. Versier met de lente-ui.
Bak de struisvogelfilets op hoog vuur in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en fruit het sjalotje en de shiitakes. Blus met de porto en de fond.
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de struisvogelfilet met de saus, de asperges en een beetje truffelpuree. Versier met de lente-ui.