KookJij

Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes

Een heerlijk struisvogelfilets met truffelaardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes te bereiden

Kook de aardappeltjes gaar in gezouten water en giet ze af. Pureer ze en meng de puree met de melk en de boter tot een gladde massa. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Blancheer de groene asperges in kokend gezouten water.
Bak de struisvogelfilets op hoog vuur in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en fruit het sjalotje en de shiitakes. Blus met de porto en de fond.
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de struisvogelfilet met de saus, de asperges en een beetje truffelpuree. Versier met de lente-ui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst