Recept
« Terug naar recepten
Surinaams- Javaanse Saoto soep
PT60M
Surinaams- Javaanse Saoto soep
Een heerlijk surinaams- javaanse saoto soep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne Stam
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
55
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
een vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaams- Javaanse Saoto soep te bereiden
Kip koken tot er geen schuim meer is.
Doe dan de maggiblokjes, bouillon, sereh, salam, laos, piment, selderij, zwarte en witte peper erbij en laat het ¾ uur koken.
Kip eruit halen en laten uitlekken. De kip van de botten afpluizen.
Snijdt de knoflook in schijfjes, en bak ze goudbruin in sla- of zonnebloemolie. Niet te donker laten worden, dan wordt het bitter. Haal het uit de pan.
Bak in dezelfde olie de kip knapperig op. Doe de kip en de knoflook in de saoto en laat het nog even doorkoken.
Doe dan de maggiblokjes, bouillon, sereh, salam, laos, piment, selderij, zwarte en witte peper erbij en laat het ¾ uur koken.
Kip eruit halen en laten uitlekken. De kip van de botten afpluizen.
Snijdt de knoflook in schijfjes, en bak ze goudbruin in sla- of zonnebloemolie. Niet te donker laten worden, dan wordt het bitter. Haal het uit de pan.
Bak in dezelfde olie de kip knapperig op. Doe de kip en de knoflook in de saoto en laat het nog even doorkoken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Brigiet zegt:
Ancelma zegt:
Het is inderdaad de beste soep allertijden.
radja zegt:
michel zegt:
en neetje sambal
lekker als tussendoor
gil zegt:
stammie zegt: