Recept
« Terug naar recepten
Szechuan gehaktballen
PT60M
Szechuan gehaktballen
Een heerlijk szechuan gehaktballen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Szechuan gehaktballen te bereiden
Verdeel de amandelen over een bakplaat en rooster ze in 3-4 min.lichtbruin onder een matige warme grill.Schep ze om,zodat ze niet kunnen verbranden en hak ze met een scherp mes in grove stukkken.Meng in een grote schaal de gehakte amandelen met gehakt,gember,knoflook,groene paprika,szechuansaus en lichte sojasaus goed door elkaar.Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties en rol er balletjes van .Verhit de olie in de wok en voeg een paar balletjes toe en bak de balletjes 20 min.op laag vuur bruin.Leg ze in een schaal en houd ze warm terwijl je de rest bakt en zet ze apart.Roer de donkere sojasaus,bouillon,wijn in de wok en breng het aan de kook en laat het 1 min.doorkoken.Voeg de honing toe en roer tot die is opgelost.Meng de sherry en maïzena in een kommetje en voeg dit aan de saus toe.Laat het al roerend indikken.Verdeel de balletjes op een schaal en bestrooi ze met de lente-uitjes en giet de saus erover heen.
Lekker met gekookte rijst en een frisse tomatensalade.
Lekker met gekookte rijst en een frisse tomatensalade.
G. de Vries zegt: