KookJij

Taart Appelstrudel,

Een heerlijk taart appelstrudel, recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: cuisine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taart Appelstrudel, te bereiden

Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Intussen appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Bigarreaux en kersen grof hakken en mengen met de appels, citroensap, rozijnen, fijn gehakte walnoten en kaneel. Smelt de boter. De vellen filodeeg op een theedoek leggen bestrijken met gesmolten boter en op elkaar leggen en het appelmengsel hier over verdelen. Het deeg met behulp van de theedoek stevig oprollen. Buitenkant bestrijken met boter. De strudel in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar laten worden. Het deeg regelmatig met boter bestrijken om scheuren te voorkomen.
Wachten: 24 uur.:
De strudel laten afkoelen en 24 uur in de koelkast laten besterven.
Bereiden ca. 30 min.:
Voor de saus het vanillestokje opsnijden en met de room op een klein vuur laten trekken ca. 5 min. De room tegen de kook aan laten komen en de vanille uit het stokje schrapen en weer door de room mengen. . Eidooier met de suiker glad roeren en de room hier al roerend scheutje voor scheutje bij doen. Mengsel terug doen in de pan en op een laag vuur al roerend laten binden. Saus mag niet meer koken. Oven voorverwarmen op 180 graden C. De strudel in plakken snijden en in de oven even verwarmen. De plakken op bordjes leggen en bestrooien met poedersuiker. Bolletje ijs ernaast scheppen en de warme saus in bakjes er apart bij serveren. Garneren met sinaasappel partjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst