Recept
« Terug naar recepten
Taartje van Port salut en gorgonzola
PT70M
Taartje van Port salut en gorgonzola
Een heerlijk taartje van port salut en gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van Port salut en gorgonzola te bereiden
Halveer de plakken Port Salut in de lengte.
Bekleedt de binnenkant van de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut.
Prak de Gorgonzola fijn en meng hier de créme fraiche door.
Vul de ringen met de créme en strijk de bovenkant glad.
Zet de ringen een uur weg in de koelkast.
Kook de port samen met de honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft.
Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen.
Zet de taartjes op de borden en verwijder de ringen en plasticfolie.
Garneer de taartjs met walnoten selderijblad en een druif.
Zet gehalveerde en ontpitte druiven tegen het taartje aan en druppel hier de portsaus speels omheen.
Lekker met notenbrood met boter.
Bekleedt de binnenkant van de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut.
Prak de Gorgonzola fijn en meng hier de créme fraiche door.
Vul de ringen met de créme en strijk de bovenkant glad.
Zet de ringen een uur weg in de koelkast.
Kook de port samen met de honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft.
Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen.
Zet de taartjes op de borden en verwijder de ringen en plasticfolie.
Garneer de taartjs met walnoten selderijblad en een druif.
Zet gehalveerde en ontpitte druiven tegen het taartje aan en druppel hier de portsaus speels omheen.
Lekker met notenbrood met boter.
bertal zegt:
Ringen welek ik bedoel dat zijn kookringen, kun je kopen in kookwinkels.
;);)'
m.v.g. Bert Allers