KookJij

Taboulé met kip en citroen

Een heerlijk taboulé met kip en citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taboulé met kip en citroen te bereiden

1. Snij de aubergines overlangs in plakken. Snij de paprika's in repen. Meng de olie met de honing en de harissa.
2. Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel. Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
3. Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking). Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
4. Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit. Snipper de kruiden. Meng alles samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
5. Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij. Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven op 160°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst