Recept
« Terug naar recepten
Taboulé met kip en citroen
PT40M
Taboulé met kip en citroen
Een heerlijk taboulé met kip en citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Taboulé met kip en citroen te bereiden
1. Snij de aubergines overlangs in plakken. Snij de paprika's in repen. Meng de olie met de honing en de harissa.
2. Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel. Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
3. Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking). Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
4. Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit. Snipper de kruiden. Meng alles samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
5. Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij. Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven op 160°C.
2. Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel. Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
3. Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking). Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
4. Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit. Snipper de kruiden. Meng alles samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
5. Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij. Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven op 160°C.