Recept
« Terug naar recepten
Tacotaart
PT60M
Tacotaart
Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen.
Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je de bodem beter eerst even kort voorbakken in de oven.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tacotaart te bereiden
- De uien en paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
- De knoflook en pepers fijnhakken.
- Het gehakt met de tacokruiden mengen en even laten rusten.
- Het gehakt rul bakken maar niet bruin.
- De tomatenstukjes, paprika, ui, pepers en knoflook meebakken.
- Als laatste de mais meewarmen.
- Een springvorm bekleden met de deeg voor hartige taart.
- De eieren loskloppen.
- Het gehaktmengsel in de springvorm doen, goed verdelen en de geklopte eieren erover schenken.
- Bestrooien met geraspte kaas naar keus, ikzelf gebruik altijd een combinatie van belegen kaas en mozarella.
- In de voorverwarmde oven van 180C bakken tot de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten (c.a.40 minuten).
- Serveren met een lekkere frisse salade.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Ik maak dit regelmatig op dagen dat ik niet veel tijd heb, de oven doet het werk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Carla Oosterbaan zegt:
michel van Beek zegt:
Ik heb er wel wat extra peper en knoflook in gedaan en een ons meer gehakt gebruikt.
Erg smakelijk !!!!