KookJij

Tacotaart

Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen. Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je de bodem beter eerst even kort voorbakken in de oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tacotaart te bereiden

  1. De uien en paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  2. De knoflook en pepers fijnhakken.
  3. Het gehakt met de tacokruiden mengen en even laten rusten.
  4. Het gehakt rul bakken maar niet bruin.
  5. De tomatenstukjes, paprika, ui, pepers en knoflook meebakken.
  6. Als laatste de mais meewarmen.
  7. Een springvorm bekleden met de deeg voor hartige taart.
  8. De eieren loskloppen.
  9. Het gehaktmengsel in de springvorm doen, goed verdelen en de geklopte eieren erover schenken.
  10. Bestrooien met geraspte kaas naar keus, ikzelf gebruik altijd een combinatie van belegen kaas en mozarella.
  11. In de voorverwarmde oven van 180C bakken tot de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten (c.a.40 minuten).
  12. Serveren met een lekkere frisse salade.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ik maak dit regelmatig op dagen dat ik niet veel tijd heb, de oven doet het werk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michel van Beek

michel van Beek zegt:
Heerlijk recept ! Zorg er wel voor dat e.e.a. goed uitlekt, anders wordt de taart toch echt iets te nat.
Ik heb er wel wat extra peper en knoflook in gedaan en een ons meer gehakt gebruikt.
Erg smakelijk !!!!
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Mmmm lekker hoor, bedankt.

Groetjes
Carla Oosterbaan

Carla Oosterbaan zegt:
Ik maak de tacotaart bijna hetzelfde, geen eieren en bladerdeeg. Ik gebruik hier vier of 5 tacobodems voor. De onderste smeer ik aan bovenkant in met salsa saus , daar bodem groente/vleesmengsel. tacobodem insmeren met knoflooksaus, deze leg je bovenop het groentemengsel, andere kant weer insmeren met salsa saus, deze weer bedekken met groentemengsel en weer knoflooksaus bedekte kant taco hierop leggen. proces herhaal tot groente/vleesmengsel op is eindegen met tacobodem. Deze bestrooien met kaas en parneermeel en klontjes boter erop voor krokante bovenlaag. Bij groente/vleesmengsel kan je ook nog geraspte kaas strooien. Ook erg lekker.
Marinda Mesker

Marinda Mesker zegt:
Dat word hem voor aanstaande zaterdag! Klinkt lekker & simpel.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Dankje!