Wat drink je hierbij?
Koud biertje of een witte wijn, die niet beendroog mag zijn.
En wat gedacht van jasmijn thee.
Recept
« Terug naar recepten
Tahoe (gemarineerd),Taugé en Katjang met Rijst
PT60M
Tahoe (gemarineerd),Taugé en Katjang met Rijst
Een smakelijk snackje met restjes rijst en taugé.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
- > Hapjes - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tahoe (gemarineerd),Taugé en Katjang met Rijst te bereiden
- Meng in een kom de ketjap, de Nam Pao Prik, de suiker, de gembe,r tot de suiker is opgelost.
- Doe de gedroogde blokjes tahoe in de kom met de marinade, roer dat goed door, zodat de tahoe aan alle kanten wordt bedekt met een laagje marinade en laat dat 30 - 60 minuten staan.
- Vlak voor het opdienen de rijstolie in een bakpan verwarmen en de helft van de taugé in de pan doen en de taugé verdelen over de pan.
- Laat de taugé in de pan bruine randjes krijgen (3 - 4 minuten NIET roeren) en haal dan de pan van het vuur af.
- Schep de rijst op de borden en verdeel hieover de tahoe, de gebakken taugé en de ongebakken taugé, de bosuitjes, de katjang en de munt. Geef er stukjes limoen bij en evt nog wat ketjap en sambal.