Recept
« Terug naar recepten
Tajine: hauts de cuisse de poulet
PT120M
Tajine: hauts de cuisse de poulet
Een heerlijk tajine: hauts de cuisse de poulet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: hauts de cuisse de poulet te bereiden
Gehakt mengen met kruiden, eike en chapelure maak mooie balletjes.
Kippenboutjes even aanbakken in boter.
Look zeer fijn snijden.
Sjalotjes in vier snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortel in ringen snijden.
Paprika's in grove stukken snijden.
Al deze ingredienten in de tajine goed kruiden met de kippenkruiden en curry poeder.
Voeg de curry ketchup en porto toe. Als laatst de balletjes er rond verdelen.
Laat dit alles onder gesloten deksel op het laagste vuur stoven.
Serveer zeer warm.
Kippenboutjes even aanbakken in boter.
Look zeer fijn snijden.
Sjalotjes in vier snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortel in ringen snijden.
Paprika's in grove stukken snijden.
Al deze ingredienten in de tajine goed kruiden met de kippenkruiden en curry poeder.
Voeg de curry ketchup en porto toe. Als laatst de balletjes er rond verdelen.
Laat dit alles onder gesloten deksel op het laagste vuur stoven.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Curry (saus
Curry, ook bekend onder de Duitse naam Currygewürz, is een in België, Duitsland en Nederland veel gegeten saus, een kruidige variant op ketchup. In Vlaanderen en delen van Nederland wordt deze bruine saus curryketchup genoemd. Het woord "curry" wordt in Vlaanderen gebruikt voor kerrie. Aldaar is het een saus op basis van room of bechamel waar curry-specerijen aan zijn toegevoegd. Soms wordt deze saus ook gemaakt op basis van mayonaise.
In Nederland zit er curry of ketchup bij de saus speciaal. Men krijgt dan friet of een snack samen met mayonaise, curry en ui.
Fijne dag verder groetjes van ons 3 tjes
derbyke zegt: