Recept
« Terug naar recepten
Tajine: kalkoenhaasje met gerookte spekblokjes, witloof en couscous
PT60M
Tajine: kalkoenhaasje met gerookte spekblokjes, witloof en couscous
Tajine een fantastische uitvinding niet meer te missen in mijn keuken.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: kalkoenhaasje met gerookte spekblokjes, witloof en couscous te bereiden
- Spekblokjes even krokant aanbakken zonder vetstoffen in de zelfde pan de kalkoenhaasjes in stukken gesneden rondom bruin aanbakken deze kruiden. Witloof grof snijden. Warm de tajine goed op temperatuur de spekblokjes en kalkoenhaasje in de tajine vervolgens het witloof en rozijnen toevoegen. Voeg 100 ml bouillon toe deksel op de tajine laat alles op een klein vuur zachtjes sudderen. De laatste 10 min de warme bouillon toevoegen en de couscous laat deze zwellen. Tajine op tafel en nu maar smullen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers januari 2016
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: