Recept
« Terug naar recepten
Tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen
PT150M
Tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen
Een heerlijk tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen te bereiden
Marineer de kippenboutjes in olijfolie gekruid met pilipili, laurier, mosterdzaad, gemberpoeder, look fijn gesneden en kippenkruiden. Laat een 4 uur marineren, bak de boutjes even krokant aan in een beetje marinade.
Tajine op een klein vuur opzetten de boutjes en fijn gesneden ui toevoegen evenzeer de wijn en aardappelen.
Laat op een zacht vuur stoven +/- 120 min.
De laatste 30 min de waaier van paddenstoelen toevoegen.
Serveer zeer warm.
Tajine op een klein vuur opzetten de boutjes en fijn gesneden ui toevoegen evenzeer de wijn en aardappelen.
Laat op een zacht vuur stoven +/- 120 min.
De laatste 30 min de waaier van paddenstoelen toevoegen.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna zegt: