KookJij

Tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen

Een heerlijk tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen te bereiden

Marineer de kippenboutjes in olijfolie gekruid met pilipili, laurier, mosterdzaad, gemberpoeder, look fijn gesneden en kippenkruiden. Laat een 4 uur marineren, bak de boutjes even krokant aan in een beetje marinade.
Tajine op een klein vuur opzetten de boutjes en fijn gesneden ui toevoegen evenzeer de wijn en aardappelen.
Laat op een zacht vuur stoven +/- 120 min.
De laatste 30 min de waaier van paddenstoelen toevoegen.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
:D
derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan Mia :);):p
mia7

mia7 zegt:
Dit ziet er heerlijk uit en dan uit de tajine. Ik sla
het op en zie dan wel wanneer ik het maak.:p:p:p
Dank je wel Derbyke.
Anna

Anna zegt:
;);):D:D
derbyke

derbyke zegt:
Haha, dank je de tajine is hier beroemd en berucht.
Vind het ook dat Flavia haar tajine maar vlug van de zolder haalt ;):);):p:D
Anna

Anna zegt:
Wederom een dikke 10!! Flavia moet ook maar eens aan de bak, met haar tajine;);):p:p