*Ardeens gebraad is een prachtig Belgisch stukje varkensvlees. Hier niet zo heel gangbaar, maar soms bij de Lidl verkrijgbaar als ze "Belgische week producten" verkopen.
Deze is gerookt en gekruid.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijv. een beenhammetje, fricandeau, kipfilet.
** De knoflookbol is van klein formaat, deze heb ik in zijn geheel gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine met Ardeens gebraad en overheerlijke groentes
PT80M
Tajine met Ardeens gebraad en overheerlijke groentes
Ardeens gebraad is een prachtig Belgisch stukje varkensvlees. Hier niet zo heel gangbaar, maar soms bij de Lidl verkrijgbaar als ze "Belgische week producten" verkopen.
Deze is gerookt en gekruid.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijv. een beenhammetje, fricandeau, kipfilet.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen inspiratie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met Ardeens gebraad en overheerlijke groentes te bereiden
Smeer het gebraadje iets in met tajine kruiden.
Snij de ui in halve ringen en pel de knoflook en snij in vieren.
Verhit de Tajine met de bakboter en olijfolie en braad het Ardeens gebraad rondom aan. Voeg daar de ui en knoflook aan toe, bak even mee. Blus af met een mok water waarin het bouillonblokje is opgelost. Een goede scheut port erbij en de tajine kan voor 40 minuten gesloten worden. Snij intussen de groentes, het pepertje in smalle ringetjes, de overige mogen wat grof gesneden worden.
Wok de groentes even aan, voeg daar weer wat tajine kruiden aan toe. Verwarm de ananas mee en doe daar een scheut zoete chilisaus bij.
Haal het gebraad uit de tajine, doe er de groentes in en vlei het gebraad er omgekeerd tussen. Het geheel nog 15-20 minuten laten trouwen en smullen maar!
Snij de ui in halve ringen en pel de knoflook en snij in vieren.
Verhit de Tajine met de bakboter en olijfolie en braad het Ardeens gebraad rondom aan. Voeg daar de ui en knoflook aan toe, bak even mee. Blus af met een mok water waarin het bouillonblokje is opgelost. Een goede scheut port erbij en de tajine kan voor 40 minuten gesloten worden. Snij intussen de groentes, het pepertje in smalle ringetjes, de overige mogen wat grof gesneden worden.
Wok de groentes even aan, voeg daar weer wat tajine kruiden aan toe. Verwarm de ananas mee en doe daar een scheut zoete chilisaus bij.
Haal het gebraad uit de tajine, doe er de groentes in en vlei het gebraad er omgekeerd tussen. Het geheel nog 15-20 minuten laten trouwen en smullen maar!
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Manolito Galen zegt:
Ziet er heerlijk uit.
Ik heb echter geen tajine.
Is het gerecht ook te bereiden in een braadpan of wok?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Anna zegt:
Kijk even bij mijn uitleg bij mijn kookverhaal, dan zal het wel duidelijk zijn.
Ardeens gebraad is varkensvlees.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Anna zegt:
Anna zegt:
Anna zegt:
Dit gerecht kun je inderdaad ook prima in een braadpan klaarmaken hoor.
Ben benieuwd of het je zal smaken;-)
Groetjes,
Anna.