Recept
« Terug naar recepten
Tandoori Garnalen
PT270M
Tandoori Garnalen
Tandoor=kleioven
Tandoori is een zeer oude saus of marinade uit India, welke minstens bestaat uit yoghurt, garam masala, knoflook, gember, komijn en peper
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tandoori Garnalen te bereiden
- Meng alles van de marinade door elkaar in een kom en voeg daaraan toe de garnalen. Roer het geheel goed om, zodat alle garnalen goed aan alle kanten worden gemarineerd. Laat de garnalen, onder zo nu en dan omroeren 4 uur marineren.
- Rijg de garnalen op de stokjes en leg ze in één laag op het ovenblik op een stuk alu folie.
- Smeer ze ruim in met de olie en zet ze onder de gril gedurende een 3 - 4 minuten. Draai ze om en herhaal.
- Verdeel over de bordjes met de partjes limoen en bestrooi met korianderblad.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een koud biertje, een slok witte wijn of rosé, een borreltje, een cocktail, alles kan er bij gedronken worden.