Recept
« Terug naar recepten
Tapas: knoflookchampignons
PT10M
Tapas: knoflookchampignons
Deze heerlijke knoflookchampignons zijn simpel te maken en bovendien
erg lekker. Prima geschikt dus voor bij een tapas avondje.
VARIATIETIP: In plaats van "gewone" witte champignons kun je ook andere
paddenstoelen gebruiken zoals kastanjechampignons, oesterzwammen,
boleten of cantharellen. Courgette kan ook op dezelfde manier worden
bereid, voeg dan een fijngesneden, lichtbruin gebakken uitje toe voordt u
de knoflook erbij doet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De allerlekkerste TAPAS; beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: knoflookchampignons te bereiden
- Veeg de champignons schoon en snij de steel dicht bij de hoed af.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit hem heel even, let op dat hij niet verbrand! Voeg de champignons toe en bak ze al roerend op een hoof vuur tot de champignons alle olie in de pan hebben opgenomen.
- Draai het vuur laag. Draai zodra al het vocht uit de champignons is vrijgekomen het vuur weer hoger en bak de champignons al roerend 4-5 minuten tot al het vocht is verdampt.
- Voeg een scheutje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de peterselie erdoor en bak deze 1 minuut mee.