De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van heilbot met ossenhaas
PT30M
Tartaar van heilbot met ossenhaas
Een heerlijk tartaar van heilbot met ossenhaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jordy Zuiddam
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van heilbot met ossenhaas te bereiden
Voorbereiding:
Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.
Bereiding:
Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)
Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.
Bereiding:
Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)