Lekker met een glaasje van de wijn ( dat ook in de schotel zit ) en gebakken
krieltjes met een klodder mayonaise.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven
PT45M
Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven
Verse zalm en venkel twee producten, die elkaar perfect aanvullen en
nauwelijks meer toevoegingen vragen dan enkel een klein scheutje witte
wijn, crème fraîche en een snufje peper en zout. We aten dit gerecht voor
het eerst bij onze kaartvrienden en vonden het zó lekker, dat ik het recept
gevraagd heb om het zelf ook eens te maken. En voor gasten, die van vis
houden. De schotel kun je helemaal voorbereiden tot zie *** . Ideaal dus, als
je gasten hebt. Met de kerst maak ik dit in een kleine hoeveelheid als
tussengerecht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Van een vriendin.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven te bereiden
- Snij de stelen en een stuk van de onderkant van de venkel af.
- Verwijder het groen en zet dat even opzij om straks mee te garneren.
- Schaaf de rest van de venkel in dunne reepjes.
- Smelt de roomboter , voeg alle venkel toe en smoor de venkel 10-15 minuten met het deksel op de pan wat zachter.
- Roer twee of drie keer alles door.
- Haal de pan van de warmtebron. Voeg de crème fraîche, de wijn en peper en zout naar smaak toe. Roer alles door elkaar .
- Vet een ovenschaal dun in en verdeel de venkel over de schaal.
- Leg er de zalm bovenop en bestrooi de zalm lichtjes met nog wat peper en zout. ***
- Zet de schaal voor circa 10 minuten( afhankelijk van de dikte van de zalm) in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Garneer de schotel vlak voor serveren met het achtergehouden venkelgroen.