KookJij

Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven

Verse zalm en venkel twee producten, die elkaar perfect aanvullen en nauwelijks meer toevoegingen vragen dan enkel een klein scheutje witte wijn, crème fraîche en een snufje peper en zout. We aten dit gerecht voor het eerst bij onze kaartvrienden en vonden het zó lekker, dat ik het recept gevraagd heb om het zelf ook eens te maken. En voor gasten, die van vis houden. De schotel kun je helemaal voorbereiden tot zie *** . Ideaal dus, als je gasten hebt. Met de kerst maak ik dit in een kleine hoeveelheid als tussengerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Van een vriendin.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven te bereiden

  1. Snij de stelen en een stuk van de onderkant van de venkel af.
  2. Verwijder het groen en zet dat even opzij om straks mee te garneren.
  3. Schaaf de rest van de venkel in dunne reepjes.
  4. Smelt de roomboter , voeg alle venkel toe en smoor de venkel 10-15 minuten met het deksel op de pan wat zachter.
  5. Roer twee of drie keer alles door.
  6. Haal de pan van de warmtebron. Voeg de crème fraîche, de wijn en peper en zout naar smaak toe. Roer alles door elkaar .
  7. Vet een ovenschaal dun in en verdeel de venkel over de schaal.
  8. Leg er de zalm bovenop en bestrooi de zalm lichtjes met nog wat peper en zout. ***
  9. Zet de schaal voor circa 10 minuten( afhankelijk van de dikte van de zalm) in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  10. Garneer de schotel vlak voor serveren met het achtergehouden venkelgroen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met een glaasje van de wijn ( dat ook in de schotel zit ) en gebakken
krieltjes met een klodder mayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst