Wat wij vaak gebruiken is de Green Jalapeño van Santa Maria, dat is een potje.
Dit dan zonder vocht. Maar uiteraard kan je ook verse Jalapeño gebruiken.
Natuurlijk kan je de jalapeño ook weg laten en variëren met andere ingrediënten, denk hierbij aan champignons, kaas, brie, schimmelkaas etc...
Recept
« Terug naar recepten
Tarte Flambee met Jalapeno
PT15M
Tarte Flambee met Jalapeno
Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte Flambee met Jalapeno te bereiden
- Verwarm de oven voor (boven en onder warmte) op 220 graden
- Snij de ui in grove stukken
- Rol de deeg uit en maak een opstaand randje vam de zijkanten
- Smeer de bodem in met creme fraiche, 1 bakje van 200 gram is genoeg voor beide Tarte Flambees.
- Strooi hier naar smaak de spekreepjes op en vervolgens strooi je hier, naar smaak, ui op.
- Top dit af met de stukjes Jalapeño, dit natuurlijk ook naar smaak.
- Bak de Tarte Flambee ca. 15 minuten in de oven.