Recept
« Terug naar recepten
Tempura van groene asperges met Japanse dressing
PT10M
Tempura van groene asperges met Japanse dressing
Een heerlijk tempura van groene asperges met japanse dressing recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempura van groene asperges met Japanse dressing te bereiden
Was de asperges en snijd eventueel een stukje van onderkant (als dat stug is) eraf. Schil en rasp de gember fijn.
Meng in een pannetje de gember met de Delifine, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.
Meng in een pannetje de gember met de Delifine, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.