Recept
« Terug naar recepten
tempura van hollandse groenten
PT30M
tempura van hollandse groenten
Een heerlijk tempura van hollandse groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tempura van hollandse groenten te bereiden
Meng het geklopte ei met het ijskoude water en de wijn. Voeg de bloem toe en klop het mengsel heel snel tot een glad beslag.Het is een must om ijskoud water te gebruiken.Op die manier wordt een plakkerig beslag voorkomen,van plakkerig beslag komt vette tempura.Voor een glad beslag moet de bloem snel,maar beheerst door het ijswater geklopt worden.Zorg ervoor dat er niet teveel lucht in het beslag komt.Ook beslag dat te lang staat wordt plakkerig.Maak dus porties inplaats van een grote kom in een keer.Haal de verse,in stukken gesneden groenten door het beslag en frituur het in maïs of arachideolie van 180 graden tot het goudbruin en knapperig is.
Ester Witjes zegt: