KookJij

tempura van hollandse groenten

Een heerlijk tempura van hollandse groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe tempura van hollandse groenten te bereiden

Meng het geklopte ei met het ijskoude water en de wijn. Voeg de bloem toe en klop het mengsel heel snel tot een glad beslag.Het is een must om ijskoud water te gebruiken.Op die manier wordt een plakkerig beslag voorkomen,van plakkerig beslag komt vette tempura.Voor een glad beslag moet de bloem snel,maar beheerst door het ijswater geklopt worden.Zorg ervoor dat er niet teveel lucht in het beslag komt.Ook beslag dat te lang staat wordt plakkerig.Maak dus porties inplaats van een grote kom in een keer.Haal de verse,in stukken gesneden groenten door het beslag en frituur het in maïs of arachideolie van 180 graden tot het goudbruin en knapperig is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ester Witjes

Ester Witjes zegt:
Het lijkt me heel lekker. Maar kun je het na het frituren af laten koelen en het dan min of meer afgekoeld eten, dus laten staan voordat het wordt geserveerd?
William

William zegt:
Gisteren voor het eerst Japans vegetarisch gegeten. Ik wil het proberen daarom dit recept gekozen.