Recept
« Terug naar recepten
Thais stoofpotje
PT150M
Thais stoofpotje
Een heerlijk thais stoofpotje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
1010 kCal energie
65 Gram eiwit
42 Gram vet
92 Gram koolhydraten
65 Gram eiwit
42 Gram vet
92 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais stoofpotje te bereiden
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees. Laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren. Maak ondertussen 375 ml runderbouillon met de 1/2 tablet. Zet de wok op hoog vuur en laat heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan, voeg een derde van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op laag vuur stoven, met de deksel op de pan. Voeg tussendoor steeds wat bouillon toe, zodat het niet te droog wordt. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken. Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het langzaam op. Voeg op het laatst de taugé toe.