KookJij

Thais rundvlees met sperziebonen uit de slowcooker

Rundvlees, sperziebonen, currypasta en kokosmelk zorgen samen voor een verrukkelijk gerecht. Weinig voorbereidingen. Maar wel een paar uur wachten tot het gerecht klaar is. Het recept staat beschreven voor slowcooker en stoofpan.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 610 kCal energie
65 Gram eiwit
29 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thais rundvlees met sperziebonen uit de slowcooker te bereiden

  1. Roer currypasta en sesamolie door elkaar. Voeg het vlees hieraan toe en meng alles goed met elkaar. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin. Doe het aangebakken vlees in een stoofpan of in de slowcooker. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker voeg dan direct de sperziebonen toe. Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees. Zet de slowcooker op low gedurende plm. 6 uur.
  3. Laat het vlees in de stoofpan op een lage warmtebron plm. 2 – 2 ½ uur sudderen. Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij. Maak op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is echt een verrukkelijk recept! Ik las een dergelijk recept ooit in een Allerhande. Heb er mijn eigen recept van gemaakt. We hebben gesmuld en smullen nog vaak van dit heerlijke pittige gerecht.
Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.
Wij eten dit gerecht met Thaise rijst en een lekkere pittige tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst