Recept
« Terug naar recepten
Thaise kippensoep
PT60M
Thaise kippensoep
Een heerlijk thaise kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2/3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kippensoep te bereiden
Trek op een laag vuur, in 45 minuten een kippenbouillon van de kippenpoten, laos en citroengras.
Zet de kip apart en zeef de bouillon, gooi de laos en citroengras weg.
Hhaal het kippenvlees van de botten en gooi vel en botten weg.
Vermeng 1/2 liter kippenbouillon met een halfblik kokosmelk.
Voeg 1 eetlepel Thaise gele curry-pasta toe aan het bouillon kokosmelk soep mengsel.
Verhit de soep totdat deze kookt en de Thaise gele curry-pasta lekker ruikt.
Voeg de paddestoelen en het kippenvlees toe en breng de soep op smaak met vissaus en palmsuiker.
Serveer in een grote kom en garneer met koriander.
Zet de kip apart en zeef de bouillon, gooi de laos en citroengras weg.
Hhaal het kippenvlees van de botten en gooi vel en botten weg.
Vermeng 1/2 liter kippenbouillon met een halfblik kokosmelk.
Voeg 1 eetlepel Thaise gele curry-pasta toe aan het bouillon kokosmelk soep mengsel.
Verhit de soep totdat deze kookt en de Thaise gele curry-pasta lekker ruikt.
Voeg de paddestoelen en het kippenvlees toe en breng de soep op smaak met vissaus en palmsuiker.
Serveer in een grote kom en garneer met koriander.