Recept
« Terug naar recepten
Thaise Massaman Rundvlees curry
PT120M
Thaise Massaman Rundvlees curry
De Massaman curry is lang niet zo bekend in Nederland als bijvoorbeeld de
rode of groene curry.
Jammer want het is een heerlijke curry. Ik heb er voor het eerst mee kennis
gemaakt tijdens mijn vakantie in Thailand en de geur alleen al maakt dat ik
ga watertanden.
In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een kant en klare curry pasta.
De Thaise mensen maken zelf ook lang niet altijd hun eigen curry pasta's
en op de lokale markten worden deze in grote hoeveelheden kant en klaar
aangeboden.
Dit is ook een heerlijk gerecht voor de mensen die normaal gesproken niet
zo dol zijn op de pittige en hete curry's. Ik vind deze curry eigenlijk meer
kruidig maar niet echt pittig zoals de andere varianten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Thais kookboek, door mij aangepast en veranderd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Massaman Rundvlees curry te bereiden
- Snijd de riblappen in dobbelstenen, pel en halveer de sjalotten, schil de aardappelen en snij ze ik stukken, zet ze zolang weg in koud water totdat je ze gaat gebruiken, snijd de koriander grof, hou eventueel enkele takjes achter voor de garnering, rooster de pinda's.
- Verhit in een braadpan wat olie en bak hierin de kaneelstokjes, steranijs en de kardemom ongeveer een halve minuut totdat ze lekker gaan geuren.
- Doe dan eerst de sjalotten erbij en bak deze totdat ze beginnen te bruinen.
- Voeg dan het vlees toe en bak het goed om met de specerijen.
- Verhit in een andere pan of wok wat olie en bak hierin de curry pasta enkele minuutjes totdat deze goed begint te geuren en schep dit dan door het vlees.
- Voeg de vissaus, het water (bouillon) en de helft van de kokoksmelk toe tot het vlees netonder staat, roer goed om en breng aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur klein en laat je het vlees, met de deksel op de pan, 1 ½ uur zachtjes sudderen.
- Na 1 ½ uur als het vlees al een beetje zacht begint te worden voeg je de aardappel, de rest van de kokosmelk, pinda's, en de helft van de koriander toe. Breng aan de kook en laat dit dan nog ongeveer een half uurtje zachtjes koken totdat de aardappels (en het vlees) gaar zijn.
- Als je aardappels gaar zijn doe je het vuur uit en voeg je de suiker, tamarinde en de rest van de koriander toe. Proef of het op smaak is en voeg indien nodig nog wat vissaus toe.