Recept
« Terug naar recepten
Thaise kokos-kippensoep
PT30M
Thaise kokos-kippensoep
Een heerlijk thaise kokos-kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Thaise kokos-kippensoep te bereiden
1. Pel en snijd de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verwijder het stugge buitenste blad van de sereh en snijd de stengel in 3 stukken. Snijd de bosuitjes in dunne, schuine ringetjes.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook en de peper 2 minuten op een halfhoog vuur.
3. Schenk de bouillon erbij en voeg de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe. Verwarm de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
4. Voeg de kokosmelk, de vissaus en het kippenvlees toe en breng de soep aan de kook.
5. Verwijder de sereh en de djeroek poeroetblaadjes. Neem de soep van het vuur, schep de bosuitjes erdoor en verdeel de soep over de voorverwarmde borden of soepkommen. Strooi er korianderblad naar smaak over.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook en de peper 2 minuten op een halfhoog vuur.
3. Schenk de bouillon erbij en voeg de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe. Verwarm de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
4. Voeg de kokosmelk, de vissaus en het kippenvlees toe en breng de soep aan de kook.
5. Verwijder de sereh en de djeroek poeroetblaadjes. Neem de soep van het vuur, schep de bosuitjes erdoor en verdeel de soep over de voorverwarmde borden of soepkommen. Strooi er korianderblad naar smaak over.