Recept
« Terug naar recepten
Thaise krab koekjes
PT20M
Thaise krab koekjes
Een heerlijk thaise krab koekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise krab koekjes te bereiden
Doe de crab in een keukenmachine en maal de krab 10-15 seconden. Voeg het ei, maizena, vissaus, koriander en gele Thaise currypasta toe. Maal nog eens 20 seconden in de keukenmachine.
Voeg de sjalotjes toe aan het krabmengsel, door de sjalotjes niet in de keukenmachine te malen krijg je een mooi knapperig effect in het krab koekje.
Maak de krab koekjes door met natte handen een balletje krabmengsel ter grootte van een walnoot plat te duwen. Je kunt ook een ijstang gebruiken om bolletjes te vormen.
Leg de krab koekjes op een schaal op een een stukje plasticfolie tegen het plakken. Laat de krab koekjes minimaal een uur in de koelkast opstijven.
Verhit 4 eetlepels olie in een anti-aanbak pan, leg de krabkoekjes voorzichtig in de pan en bak op een middelgrote vlam.
Neem de tijd, bak de koekjes in etappes en op een laag vuur. De koekjes moeten goed gaar zijn van binnen en niet verbranden aan de buitenkant.
Serveer de koekjes op kamer temperatuur met een Thaise dipsaus.