Recept
« Terug naar recepten
Tijgergarnalen
PT15M
Tijgergarnalen
Een heerlijk tijgergarnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn kookboekje 1987
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tijgergarnalen te bereiden
☻Verhit de wokolie.
☻Knoflook + peper zachtjes glazig fruiten.
☻Kerriepoeder erbij + 1 min zachtjes meekoken.
☻Schep de garnalen + de bosuitjes erdoor en roerbak 1 á 2
minuten op matig hoog vuur.
☻ Dan de kokosmelk toevoegen en alles 2 á 3 min zachtjes
sudderen.
☻ Opdienen met witte rijst.
Variatietip: vervang de garnalen door blokjes kipfilet.
☻Knoflook + peper zachtjes glazig fruiten.
☻Kerriepoeder erbij + 1 min zachtjes meekoken.
☻Schep de garnalen + de bosuitjes erdoor en roerbak 1 á 2
minuten op matig hoog vuur.
☻ Dan de kokosmelk toevoegen en alles 2 á 3 min zachtjes
sudderen.
☻ Opdienen met witte rijst.
Variatietip: vervang de garnalen door blokjes kipfilet.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Simpel en snel klaar.