Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu e gelato vanille
PT60M
Tiramisu e gelato vanille
Een heerlijk tiramisu e gelato vanille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu e gelato vanille te bereiden
Bereiding:
Klop de eidooiers, het ei met de poedersuiker tot een stevige massa. Voeg de Mascarpone en de rum toe en meng dit goed. Klop de room met de kristalsuiker goed stevig in een schone vetvrije kom. Voeg dit aan het mengsel toe en spatel goed door elkaar.
Neem een schaal, bedek deze met alu-folie of langwerpige servetten. Dompel de lange vingers één voor één heel even in de koffie en leg er 10 gelijkmatig naast elkaar met een tussenruimte van 2 mm.
Smeer hierop 1/3 deel van de massa en strijk dit mooi glad. Leg hierop de overgebleven 10 lange vingers, en daarop de overgebleven massa en strijk deze weer mooi glad, ook de zijkanten. Bestrooi de bovenzijde met cacao ter dikte van 0,5 mm en zet gedurende 3 uur in koeling.
IJsbereiding:
Los de suiker op in de room en de melk, voeg vanillestokje en losgeklopte eidooiers toe en verhit tot 70 graden. Laat zo snel mogelijk afkoelen en draai tot ijs in de sorbetière.
Uitserveren:
Snijd de Tiramisu in 10 plakken.
Leg op elk bord een plak en leg hiernaast een bolletje ijs
Klop de eidooiers, het ei met de poedersuiker tot een stevige massa. Voeg de Mascarpone en de rum toe en meng dit goed. Klop de room met de kristalsuiker goed stevig in een schone vetvrije kom. Voeg dit aan het mengsel toe en spatel goed door elkaar.
Neem een schaal, bedek deze met alu-folie of langwerpige servetten. Dompel de lange vingers één voor één heel even in de koffie en leg er 10 gelijkmatig naast elkaar met een tussenruimte van 2 mm.
Smeer hierop 1/3 deel van de massa en strijk dit mooi glad. Leg hierop de overgebleven 10 lange vingers, en daarop de overgebleven massa en strijk deze weer mooi glad, ook de zijkanten. Bestrooi de bovenzijde met cacao ter dikte van 0,5 mm en zet gedurende 3 uur in koeling.
IJsbereiding:
Los de suiker op in de room en de melk, voeg vanillestokje en losgeklopte eidooiers toe en verhit tot 70 graden. Laat zo snel mogelijk afkoelen en draai tot ijs in de sorbetière.
Uitserveren:
Snijd de Tiramisu in 10 plakken.
Leg op elk bord een plak en leg hiernaast een bolletje ijs